5 brugse scholen investeren in een groene speelplaats

Eind 2020 lanceerde Stad Brugge de projectsubsidie ‘Vergroen je schoolspeelplaats. Jaarlijks is er 50.000 euro beschikbaar om met vijf scholen aan de slag te gaan waarbij beton, tegels of verharding ingeruild worden voor meer natuurlijke en avontuurlijke speelruimte. Het uiteindelijke doel: meer groene, bio-diverse en avontuurlijke ruimte teruggeven aan kinderen en jongeren. 

De eerste oproep was een succes met in totaal achttien enthousiaste en gemotiveerde Brugse scholen die zich kandidaat stelden. Een jury had de moeilijke opdracht om uit achttien dossiers vijf scholen te selecteren. Uiteindelijk maakte de sterke visie van de school, hun kijk op groene speelruimte en participatie van kinderen en jongeren het verschil.  Volgende vijf geselecteerde scholen mogen hun speelplaats omtoveren tot een groen paradijs:

  • Basisschool Manitoba (Sint-Andries)
  • KTA Brugge (Sint-Michiels)
  • Secundair Jan Fevijn Stamina (Assebroek)
  • Kleuterschool Heilig Hart (Brugge Centrum)
  • Element (Sint-Andries)

Deze vijf scholen kunnen rekenen op een subsidie van maximaal 10.000 euro en de ondersteuning en expertise van vzw Regionaal Landschap Houtland.   Meer info op https://www.brugge.be/vijf-brugse-scholen-starten-traject-vergroen-je-schoolspeelplaats