Geslaagde inspiratieavond ‘Wat houdt ons tegen?’: 70 Bruggelingen denken mee over de Brugse Klimaataanpak met Jill Peeters.

Op woensdag 1 december vond een inspiratieavond plaats met voormalig VTM-weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters. Op TV-zender CANVAS loopt een inspirerende serie onder de titel ‘Wat houdt ons tegen?’, waarin ze de klimaatproblematiek zeer helder voorstelt en concrete doeners onder de aandacht brengt. Op deze inspiratieavond hebben 70 Bruggelingen aan verschillende thematafels ideeën en projecten helpen formuleren om met de eigen buurt, vereniging, organisatie aan de slag te gaan met de Brugse klimaatdoelen.

Brugge heeft zich geëngageerd in het burgemeestersconvenant 2030 en wil tegen 2030 de lokale uitstoot van CO2 halveren. Daarvoor werd een klimaatplan 2030 opgemaakt opgebouwd rond 7 resultaatgebieden. Dit ontwerp van klimaatplan wordt nu met stakeholders en betrokkenen gefinaliseerd en wil het stadsbestuur in het voorjaar aan de gemeenteraad voorleggen.

Brugggelingen, ondernemingen, bezoekers, maar ook andere overheden worden tot actie geroepen onder de noemer ‘Zorgen voor morgen begint vandaag, verminder samen met ons je CO2-uitstoot'. Aan deze oproep wordt nu ook een projectoproep gekoppeld: Brugse verenigingen, organisaties, buurtcomités of een groep enthousiastelingen kan een financiële steun krijgen tot 5.000 euro om een goed idee in concrete actie om te zetten.

Wie meer wil weten over de Brugse klimaatdoelen kan terecht op de website van Stad Brugge https://klimaat.brugge.be/

Wie meer wil weten over de projectoproep ‘Zorgen voor morgen begint vandaag, wat houdt je tegen?’ kan terecht op https://proximitybelgium.be/