Meer dan 300 Bruggelingen ondernemen al actie!

Vorige maand lanceerden we onze campagne 'Zorgen voor morgen begint vandaag' en ondertekende de burgemeester, het Schepencollege en de Gemeenteraad het burgemeestersconvenant. Hiermee geven we het signaal dat Brugge tegen 2030 40% CO2 wil besparen en dat graag samen met zoveel mogelijk Bruggelingen, bedrijven, horeca, bezoekers, verenigingen wil doen. Want we kunnen dit niet alleen en samen staan we sterk(er). Daarom roepen we de Bruggelingen op om dit burgemeestersconvenant mee te tekenen, enkele eenvoudige acties te ondernemen en ook letterlijk mee te tekenen aan het nieuwe klimaatplan dat we zullen opmaken. 

Eén maand later hebben ruim 300 Bruggelingen dit engagement mee ondertekend en actie ondernomen. De populairste acties zijn: 

  • Ik ga te voet, per fiets, neem de bus of kies de juiste motor voor mijn wagen of bromfiets
  • Ik eet minder vlees, vooral runds- en lamsvlees probeer ik te vermijden
  • Ik spring verstandig om met elektriciteit: minder verbruik is beter en altijd goedkoper
  • Ik informeer mezelf over de klimaatkwestie en het belang van minder gebruik van fossiele brandstoffen (olie, gas, kolen) zodat ik weet waarover ik spreek. 

Bruggelingen, jullie zijn super goed bezig!

Acties zoals isoleren, de juiste koolstofarme verwarmingsbron kiezen of groene elektriciteit zijn minder evident.
Wist je dat je in Brugge net deze acties ondersteuning kan krijgen van De Schakelaar? Wil je graag op dit vlak actie ondernemen, maar je weet niet goed hoe? Surf naar https://www.deschakelaar.be/. Klaar voor de volgende stap? 

We hebben jullie hulp nodig. We willen graag 1.000 Bruggelingen engageren om mee te tekenen en actie te ondernemen. Je kan dit als volgt doen:

  • Volg ons op Facebook en Instagram (@zorgenvoormorgenbrugge) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de tips;
  • Deel onze oproep om mee te tekenen met zoveel mogelijk vrienden, familie en collega's. Misschien zelfs met het bedrijf waarin jullie actief zijn;
  • Wil je een inspirerende Brugse actie met ons delen? Of een goede tip of weetje? Laat het ons weten via zorgenvoormorgen@brugge.be;
  • Toon de wereld dat je meegetekend hebt door je profielfoto op Facebook te veranderen door het 'teken mee' icoontje

Zorg goed voor jezelf, elkaar én voor morgen!