Al een deelwagen overwogen?

Echt wel handig: geen lasten meer en vooral veel rijplezier op die momenten waarop jij een auto nodig hebt.  Een deelwagen vervangt gemiddeld 8 private wagens en zorgt daardoor voor minder ruimtebeslag én minder CO2 uitstoot, zeker als deze elektrisch aangedreven is.

In Brugge zijn er al veel deelwagens ter beschikking. Zo baten Cambio, Dégage en Cozycar samen 32 deelwagens uit én worden ook 24 wagens privé gedeeld onder buren.  En ook deze deelwagens maken de overgang naar elektrisch rijden.  Zo heeft Cambio ondertussen 1 elektrische 1 deelwagen (St-Jansplein).

Coopstroom, onze eigen Brugse energiecoöperatie, plaatste recent 2 elektrische deelwagens. Een Nissan Evalia staat ter beschikking van autodelers op de parking voor elektrische voertuigen op het Ganzenplein én een Hyundai Kona vind je terug aan de allegopaal van het Daverlo-complex.   Binnenkort worden de zonnepanelen, zowel op het dak van Daverlo als op de school Ganzenveer, in gebruik genomen. Vanaf dan zullen de wagens rechtstreeks elektriciteit van de zon laden, via een eigen laadpaal.

Een e-wagen van Coopstroom reserveren en betalen gaat eenvoudig, via de Coopstroom app. De enige voorwaarde is dat je aandeelhouder van de energie-coöperatieve wordt (€250 per aandeel, waarop je elk jaar rendement krijgt van de duurzame investeringen van CoopStroom in zon en wind). Lees hier meer over de elektrische deelwagens van Coopstroom.