Doe mee aan de Veggie challenge

Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ start op 1 maart 2021 de tweede editie van de VeggieChallenge van EVA vzw. Doe jij ook mee?
De VeggieChallenge is een gratis online coachingsprogramma dat mensen inspireert om in de maand maart 30 dagen minder vlees te eten. Goed voor je lijf, de planeet en je smaakpapillen. De ideale uitdaging  dus voor wie in 2021 vaker plantaardig wil eten.

Schrijf je gratis in op www.veggiechallenge.be. Je kiest zelf of je een maand volledig veggie of vegan wil proberen of liever begint met een paar vleesvrije dagen in de week.

Deze actie past ook in de Bruggesmaakt, duurzame voedselstrategie van Stad Brugge/Food Lab én doel om tegen 2050 Brugge klimaatneutraal te worden. Door minder dierlijke producten te eten en voor meer plantaardig te kiezen, pak je meteen belangrijke problemen tegelijk aan. Je spaart het milieu/klimaat, je zorgt voor een betere voedselverdeling in de wereld, je gezondheid vaart er wel bij. Bovendien kunnen we  in de prijzen vallen! De stad met de beste Veggie Burgers (het meest aantal deelnemende inwoners (%)) wint de VeggieChallenge 2021 Award!

30 dagen (meer) plantaardig eten, da’s lekker én gezond. Bovendien maak je een positief verschil voor het milieu en spaar je heel wat dierenlevens.  Ga samen met tienduizenden Belgen de uitdaging aan in maart en ontdek hoe makkelijk het is om meer veggie te eten. Als 50.000 Belgen 31 dagen veggie eten, dan besparen we 950.000 kg CO2, 1.450.000.000 liter water en 100.000 dierenlevens.

Of het nu die salami op je boterham is of de stoverij van je oma, alles kan veggie! Smakelijk!