Inspiratieavond ‘Zorgen voor morgen, begint vandaag. Wat houdt ons tegen’ met gastspreekster Jill Peeters!

Op 1 december organiseren we de inspiratieavond “Zorgen voor morgen begint vandaag: wat houdt ons tegen ?” waarop we alle Bruggelingen, Brugse organisaties, verenigingen, buurtcomités,... uitnodigen om werk te maken van concrete klimaatacties.  De inspiratieavond gaat door in het nieuwe wijkcentrum de Xaverianen in Sint-Michiels en start om 19.00.

Deze inspiratieavond wordt ingeleid door niemand minder dan Jill Peeters. De voormalige VTM-weervrouw is deze week gestart met haar nieuwe Canvas-reeks ‘wat houdt ons tegen’, waarin ze doeners tegen de klimaatopwarming in de kijker zet. We zijn zeer blij dat Jill op 1 december het startschot geeft van onze projectoproep, zodat we ook Brugse doeners een financiële duw in de rug kunnen geven om hun project te realiseren.

Tijdens deze inspiratieavond zullen we ook in dialoog gaan met deze Brugse verenigen, organisaties, buurten met een sterk idee.  We willen horen wat er nodig is, hoe we deze projecten kunnen verbinden en sterker maken. Iedereen met een straf idee om in Brugge de uitstoot van CO2 te verminderen of om de Brugse voedselstrategie te versterken, zijn van harte welkom op deze avond.  Op deze avond zal je ongetwijfeld gelijkgezinden of andere enthousiaste Bruggelingen ontmoeten die jouw of jullie idee mee kunnen helpen concretiseren of groot maken

Indienen van een projectvoorstel kan al vanaf 27 oktober en loopt tot 15 januari 2022. Op de campagnewebsite brugge.proximitybelgium.be vind je het reglement, het kandidaatsdossier en nog veel meer! In het voorjaar van 2022 worden alle projectvoorstellen beoordeeld door een onafhankelijke jury.  De beste voorstellen kunnen rekenen op een ondersteuning tussen de 2500 en 5000 Euro! De geselecteerde projecten worden bekend gemaakt in maart/april 2022.

Wil je op 1 december aanwezig zijn op de inspiratieavond ‘zorgen voor morgen begint vandaag: wat houdt ons tegen?’ schrijf je dan in via deze link!